Prešovčania sú odhodlaní zabojovať o postup z B-skupiny

24.09.2010 Prešov

Prešov 24. septembra (TASR) - Hádzanári úradujúceho slovenského šampióna Tatrana Prešov vstupujú do hlavnej súťaže Ligy majstrov (LM) s mimoriadne ambicióznym cieľom.
V B-skupine nabitej európskymi veľkoklubmi chcú zverenci trénera Rastislava Trtíka obsadiť štvrtú pozíciu, ktorá zabezpečuje postup do ďalšej fázy.
Prešovčania si postup do skupinovej fázy LM vybojovali na kvalifikačnom turnaji v rakúskom Bregenzi, kde nenašli premožiteľa ani v jednom z troch duelov. V B-skupine narazia na maďarský Veszprém, dánsky Kolding, švédsky Sävehof, francúzsky Montpellier, kde pôsobí aj slovenský reprezentačný brankár Richard Štochl a nemecký Hamburg. \"Som rád, že sa nám podarilo postúpiť za neštandardných podmienok. Bol to jeden z cieľov, ktoré sme si vytýčili pred sezónou a ten sa nám splnil. Pôsobenie v LM vidím reálne, bude to veľmi náročné. V našej skupine sú tímy, ktoré majú vyššiu hodnotu hráčov a obsadenie tak silné, že hrať s nimi vyrovnanú partiu bude naozaj náročné, \" upozornil však tréner Trtík.
Tatran handball aréna sa však atmosféry LM nenadýchne, pretože obmedzený priestor za bránkami nespĺňa normy Európskej hádzanárskej federácie. Prešovčania preto odohrajú domáce vystúpenia v Mestskej hale a začnú už v nedeľu proti dobre známemu súperovi MKB Veszprém (17.30). \"Veszprém sa tradične posledných desať rokov umiestňuje medzi poslednými ôsmymi družstvami LM a pred rokom mal ambíciu dostať sa do Final Four. Myslím si, že budú mať najvyššie ciele. Určite bude záležať na \"siedmom\" hráčovi, teda ako sa nám podarí zaplniť päťtisícovú mestskú halu, \" dodal Trtík.
Podobne vníma situáciu aj česká posila Tatrana Jan Sobol, ktorý prišiel z francúzskeho Montpellieru. \"Splnili sme jeden z cieľov dostať sa do hlavnej súťaže LM. Dostali sme sa do ťažkej skupiny a sme radi, že si môžeme zahrať proti elitným družstvám. Budeme sa snažiť, čo najlepšie prezentovať prešovskú hádzanú v Európe. \"
Poslednou novinkou z tábora prvého prešovského soka je, že srbskú spojku Žarka Šešuma vykúpilo zo zmluvy Rhein-Neckar Löwen a za nový tím môže nastúpiť už aj v LM. Maďarský hádzanársky portál kezi.hu varuje tím od Balatonu pred podcenením slovenského rivala: \"Zopakovanie osemfinále z roku 2005 by bolo obrovským úspechom pre jediný slovenský tím v pelotóne LM. Na papieri síce zverenci Rastislava Trtíka môžu byť vyrovnaným súperom len pre švédsky Sävehof, ale v domácom prostredí majú na to, aby povyťahali aj elitné tímy za vlasy a zamiešali tak poradím v skupine. Šesťnásobný slovenský majster si určite nebude chcieť urobiť hanbu, najmä keď začal novú sezónu v znamenitej forme, o čom sa mohli presvedčiť aj maďarské prvoligové tímy. \"
 

Vyberte región